شنوایی سنجی نوزادان و کودکان
در سالهای نخست زندگی، شنوایی نقش بسیار مهمی در روند رشد اجتماعی، عاطفی و شناختی کودکان دارد. بصورتی که حتی کم شنوایی خفیف یا ملایم میتواند، رشد گفتار و زبان کودک را تحت شعاع قرار دهد. در مواردی که کم شنوایی تا سه ماهگی تشخیص داده میشود، میتوان بر مشکلات شنوایی غلبه نمود. در این مقاله به زمان مناسب شنوایی سنجی نوزاد و سمعک مورد استفاده برای آن ها اشاره خواهیم نمود. برای خرید و تعمیر سمعک با مرکز تخصصی شنوایی سنجی و تعمیرات سمعک آوای قاصدک در تهران همراه باشید.
زمان مناسب تست شنوایی سنجی نوزاد
بیشتر نوزادانی که با شنوایی کم متولد میشوند، با تست غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد، مشکل آنها تشخیص داده میشود. اما در بعضی از موارد، کم شنوایی بخاطر علت های مختلفی مانند عفونتها، ضربه و نویزهای بسیار بلند پس از مدتی رخ می دهد. طبق تحقیقات صورت گرفته دوران نوزادی تا نوجوانی احتمال ابتلا به کم شنوایی بیشتر می باشد. بنابراین انجام تست شنوایی سنجی نوزاد بصورت منظم و مرتب در دوران نوزادی و کودکی حاوز اهمیت است. در حال حاضرغربالگری شنوایی برای همه نوزادان پیش از ترخیص از بیمارستان انجام میگردد.
برای کودکانی که از شنوایی طبیعی برخوردار هستند، بهتر است در ۶ ماهگی و یک سالگی و هر زمانی که نگرانی در این مورد وجود داشت، ارزیابی شنوایی صورت گیرد. اگر حس کردید که کودک شما مشکل شنوایی دارد، رشد گفتارش غیرطبیعی است یا گفتار کودک شما به سختی قابلفهم می باشد، هر چه سریع تر برای انجام شنوایی سنجی نوزاد خود به پزشک مراجعه نمایید.
شنواییسنجی نوزادان و کودکان
جهت ارزیابی شنوایی نوزادان و کودکان از چندین روش میتوان استفاده نمود، که بستگی به سن کودک، میزان رشد و وضعیت سلامتی آن دارد. در شنواییسنجی (ادیومتری) رفتاری، شنواییشناس با دقت واکنش و پاسخ کودک به صداهایی مانند گفتار کالیبره شده و تُنهای خالص را بررسی می نماید. تُن خالص صدایی می باشد که فرکانس مشخصی دارد. شنوایی سنجی نوزاد کاملا آگاه است که نوزاد چند ماهه بوسیله حرکت چشم یا چرخش سر به صدا پاسخ میدهد. کودک بزرگتر امکان دارد در پاسخ به صدا یک قطعه اسباببازی را جابجا کند و کودک کودکستانی ممکن است دستش را بالا ببرد.
سمعک مناسب
بوسیله درمانهای دارویی و جراحی میتوان به افراد مبتلا به کم شنوایی انتقالی کمک شایانی نمود، اما در کم شنواییهای حسیعصبی سمعک درمان اصلی آن ها می باشد. در کم شنوایی، حسیعصبی از شایعترین و بارزترین آسیب های صدمه به سلولهای موئی خارجی محسوب می شود. درمان این نوع کم شنوایی، استفاده از سمعک برای کودکان است. جهت تجویز سمعک در کودکان مارک یا مدل خاصی مهم نیست. شنواییشناس با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و همینطور نیازهای شنیداری کودک، به شما در انتخاب سمعک کمک شایانی می نماید.
تجویز سمعک در کودکان بطور معمول دوطرفه است، بخاطر اینکه بیشتر کودکان دچار کم شنوایی دوطرفه هستند. درمان دیگر کم شنوایی کاشت حلزون می باشد، این وسیله درمان کم شنوایی نیست، بلکه دستگاهی می باشد که داخل گوش داخلی تعبیه می شود و صدا را مستقیم به عصب گوش ارسال می کند. این مورد می تواند به کودکانی که دچار کم شنوایی عمیق هستند و از سمعک بهرهای نمیبرند، کمک شایانی کند.
کلینیک شنوایی سنجی آوای قاصدک در تهران
برای انجام تست شنوایی سنجی ، خرید و تعمیر سمعک گوش میتوانید با بهترین مرکز شنوایی سنجی و تعمیرات سمعک در تهران ( مرکز شنوایی سنجی آوای قاصدک ) در تماس باشید. در صفحه رسمی اینستاگرام کلینیک شنوایی سنجی و مرکز تعمیرات سمعک در تهران ( مرکز شنوایی سنجی آوای قاصدک ) همراه ما باشید.
بدون دیدگاه